Saturday, July 23, 2016

Krūtinės mažinimo operacija

Pernelyg didelė krūtinė - didelis vargas, todėl siūloma krūtinės mažinimo operacija, kuri padeda spręsti problemas daugybei įvairaus amžiaus moterų, susiduriančių su itin didelės krūtinės problemomis: nuo estetinių iki skausmų.
Krūtinės mažinimo operacija atliekama bendrinėje nejautroje. Gydytojas parenka optimaliausią Jūsų situacijai metodą pagal perteklinių audinių tūrį ir krūtų formą. Renkamasi iš inkarinės redukcijos arba vertikalios redukcijos metodų, o operacija trunka 2-3 valandas, priklausomai nuo jos sudėtingumo.
Inkarinė redukcija yra toks metodas, kuomet krūtis mažinamos atlikus apverstos T raidės formos pjūvius (primena inkarą, dėl to ir pavadinta inkarine). Tuo tarpu vertikali redukcija yra atliekama vertikaliu pjūviu ir pasirenkama tuomet, kai reikia šalinti nelabai didelį audinių kiekį.
Po operacijos pjūviai yra susiuvami (dabar naudojami savaime tirpstantys siūlai, kurių nereikia ištraukti, o jų paliekami randai ypač maži, netgi išnaikinami specialiomis priemonėmis). Pirmąją dieną po operacijos gali jaustis skausmai, tačiau jau visai greitai jie išnyksta ir galima mėgautis mažesne krūtine. Tačiau vertėtų žinoti, jog po operacijos klinikoje praleidžiama 1-2 dienos, tik po savaitės ar 10 dienų vertėtų galvoti apie grįžimą į darbą. Fizine veikla užsiimti nederėtų mėnesį, nes tai gali pakenkti gijimo procesui. Be to, daugiau nei mėnesį teks dėvėti specialią liemenėlę, kuri veikia kaip kompresas, padeda greičiau gyti. Pirmą mėnesį teks įprasti miegoti ant nugaros - tai padės apsaugoti krūtinę nuo spaudimo.
Norinčioms išvengti randų vertėtų pusę metų ar dar ilgiau vengti saulės spindulių. Apie soliariumą nederėtų net galvoti. Tad gerai įvertinkite operacijos laiką, pagalvokite apie atostogas, neplanuokite vizitų į šiltuosius kraštus arba pasirūpinkite tinkama apsauga (randai neturi gauti tiesioginių saulės spindulių).
Dar vienas dalykas, kurio reikėtų saugoti - staigus svorio kitimas. Nei priaugti, nei numesti svorio drastiškai nederėtų. Tai gali iššaukti poreikį papildomoms korekcijoms siekiant išsaugoti krūtų formas. Be visa ko, moterims, kurios žada susilaukti vaikų ir nori juos maitinti savo pienu ši krūtinės mažinimo operacija nėra rekomenduojama, nes yra pažeidžiami latakai tarp spenelio ir pieno liaukų, tad gali kilti rimtų problemų dėl maitinimo krūtimi.
Krūtinės mažinimo operacija yra orientuota į tas moteris, kurios susiduria su didesniais sunkumais dėl didelio krūtų dydžio, bet ne tas, kurios norėtų pakoreguoti savo krūtinės dydį vardan estetinių įsitikinimu.

No comments:

Post a Comment